Minst lika viktigt att slappna av

Träning i all ära, det är väldigt viktigt att hålla igång. Man brukar rekommendera att träna minst 3 gånger i veckan och 30 minuter per gång. Vi alla vet att det är viktigt att träna men något som inte diskuteras lika mycket är vikten av att slappna av.

KOM IHÅG: Det är när du vilar och inte när du tränar som du låter träningen ge effekt. Om kroppen inte får tid att återhämta sig så kommer du aldrig att prestera bättre heller.

Idag tänkte jag att vi ska kolla på lite olika saker man kan göra för att slappna av.

SPA

Något jag tycker är grymt skönt och avlappande är att gå på spa. Det är verkligen hela paketet, du lugnar ner kroppen och tar hand om dina muskler. Det är bra för både psyke och själv. Personligen brukar jag föredra massage och bastu i första hand. Det känns som att dom ger absolut mest. Att det är hälsosamt med bastu är dessutom bevisat sedan länge.

Avslappnande aktiviteter hemma

Något jag tycker många missar är att man måste kunna slappna av i sitt hem. Det är lätt att det blir så, det finns alltid saker att göra. Tvätt att stryka, mat att handla och smuts att städa. Det är dock viktigt att du hittar några aktiviteter att sysselsätta dig med när du är hemma. Personligen brukar jag sätta mig framför netflix medans min kar gärna spelar Keno.

En annan favorit är att spela sällskapsspel hemma med familjen. Jag tycker att avstress i sitt eget hem är en av de absolut viktigaste punkterna som många helt och hållet missar.

Äta ute

Jag älskar att äta ut, vem gör inte det egentligen? Du slipper handla maten, laga maten, plocka fram bestick och tallrikar och du slipper städa undan efter hela familjen. Att äta ute är något inte gör så ofta men när vi gör det sätter det verkligen guldkant på vardagen.

Vad gör ni när ni vill slappna av?

Det här är några favoriter för mig. Det finns givetvis MÅNGA andra saker man kan göra för att slappna av och vi alla gillar olika saker. Kom dock alltid ihåg att göra vilan till en prioritering för dig. Det är minst lika viktigt som att sköta träning och kost. Om du inte tar hand om din vila kommer du tillslut inte orka med allt annat.

Här har jag ju tagit upp några av mina personliga favoriter när det kommer till att stressa ner. Nu undrar jag ju dock vad du gör när du behöver slappna av?