Bättre effekt med PT

Att ta hjälp av en PT, eller personlig tränare, för att maximera effekten av träningen blir allt vanligare. Blir träningen verkligen mer effektiv om man anlitar en personlig tränare? Svaret på det är absolut! Här får du veta varför en PT ger din träning en riktigt boost.

En personlig tränare kan ta fram ett träningsprogram som passar just ditt specifika schema, dina mål och din budget, och inte minst dina preferenser när det kommer till träning. Det sistnämnda är särskilt viktigt, för om du inte tycker om din träning kommer du nämligen inte att vara konsekvent och  hålla dig till schemat. Din PT kan ge din träning en skjuts i rätt riktning genom att driva på dig mot ett specifikt mål eller hjälpa dig att rätta till något särskilt problem du upplever i din träning.

Andra fördelar med att ha en personlig tränare

En stor fördel med att anlita en PT, är att du får en resursperson som ser till att du är motiverad och konsekvent följer ditt träningsprogram. Du får en helt annan struktur på träningen och en bra PT kommer hålla dig ansvarig för att du följer schemat. Din personliga tränare hjälper dig att hålla fokus på de resultat och mål du försöker uppnå, och kan få dig att sluta spendera tid på ineffektiva övningar. Genom att följa en väluttänkt plan kommer du att få bästa resultat på minsta möjliga tid.

Din PT kan också hjälpa dig att förbättra tekniken om du till exempel ägnar dig åt styrketräning eller löpträning. På så vis kommer du att minska risken att drabbas av skador till följd av dålig teknik. Detta är särskilt viktigt om du är en nybörjare men kan vara lika viktigt om du med åren har lagt dig till med dåliga vanor och dålig teknik.